Mijn naam is Rosalie van Rijk

RosaVie is opgericht door Rosalie van Rijk. 
Ik ben geboren in 1977 en heb een oudere zus en een jonger broertje. In mijn jeugd ben ik altijd druk bezig geweest met sport. Ik haalde veel plezier uit hockeyen en tennissen en op zondag kijken wij altijd Studio Sport. School, vrienden, toneelspelen en sportieve zeilvakanties in Friesland zijn mooie herinneringen uit die periode.

Rosalie van Rijk

Achtergrond

Na een studio HEAO-interne communicatie in Groningen ben ik naar Amsterdam vertrokken.
In 2001 ben ik begonnen met MKBase. MKBase is matchmaker in het MKB. Wij gaan voor kopers, verkopers en adviseurs op zoek naar een geschikte wederpartij in het Overnameproces.
Ik verbind hier dus ondernemers aan bedrijven. Vooral de kopers die vanuit loondienstverband een bedrijf gaan overnemen (de MBI-er) heeft altijd mijn interesse gehad. Juist door deze koper ben ik ook met RosaVie begonnen. Een MBI-er investeert zowel zakelijk als privé enorm in de overname. Zijn doel is uiteraard om waarde toe te voegen aan de Overname. Helaas is uit onderzoek gebleken dat aan 70% van de overnames geen waarde wordt toegevoegd. 

De ‘harde’ facetten van een overname zijn vaak geregeld, maar helaas wordt het behoud van het human capital vaak over het hoofd gezien. Met bijna 20 jaar ervaring in de Overnamemarkt ben ik er van overtuigd dat focus op human capital de sleutel is naar succesvolle organisaties. Of dit nu in een overnameproces is, of voor een organisatie in verandering human capital maakt het verschil in een organisatie.
Met MKBase en RosaVie combineer ik veel van mijn persoonlijke interesses met mijn zakelijke interesses. Naast mijn ervaring in overnames heb ik vorig jaar met succes een studie afgerond bij Sonnevelt opleidingen -> vitaliteitsadviseur, adviseur duurzame inzetbaarheid.
Inmiddels ben ik overigens uit Amsterdam vertrokken en woon in met mijn dochter in Amstelveen, nabij het bos en de sportvelden. Nog steeds zijn sport, vrienden, familie en gezond en gelukkig leven belangrijk voor me.